Semasa

Tak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah Midin

MenteriEkonomi,RafiziRamli mendedahkan kerjasama antara Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) wujud.

Tak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah Midin

Tak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah MidinTak Henti² ‘Ahli Kerajaan’ Hentam PN, Kali ni Giliran Rafizi Ramli Pula Kecam Abah Midin

Susulan itu, parlimen meluluskan undang-undang Anti Lompat Parti yang bertujuan untuk menyekat tindakan ahli parlimen daripada menyokong calon Perdana Menteri dari parti lain tanpa persetujuan dan pengetahuan parti masing-masing.

“Ini dilema yang dihadapi semua gabungan sejurus selepas keputusan PRU15 dimuktamadkan.

PN yang mula-mula mengaku mereka ada majoriti dan mendabik dada akan membentuk kerajaan.

“Mereka sebenarnya tidak jujur kepada rakyat bahawa majoriti yang mereka ada itu adalah hasil daripada ‘ulang tayang Langkah Sheraton’.

“Mereka mengaku konon ada 10 ahli parlimen BN yang memberi sokongan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin sedangkan tindakan 10 ahli parlimen BN itu tidak mendapat restu dan persetujuan daripada BN,” ujarnya.

Jelasnya lagi, sebelum ini BN sudah membuat keputusan untuk kekal menjadi pembangkang dan memberi laluan kepada PH dan PN untuk membentuk kerajaan.

Namun begitu, disebabkan PN menolak untuk bersama PH, Pengerusi BN, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi akur dengan titah tuanku supaya bersama-sama dengan PH bagi membentuk sebuah kerajaan.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut. Click Disini

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

Sumber – TikTok @rafizi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *