Semasa

Lagi Warga Slngapura Buat JeIik, Tadah Kncing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC

Tular gambar seorang wanita yang membantu seorang budak lelaki untuk kencing ke dalam botol di medan selera Plaza Tiong Bahru, Singapura baru-baru ini.

Menurut Mothership, gambar kontroversi yang dimuat naik di laman Facebook komuniti “COMPLAINT SINGAPORE” itu mendapat perhatian orang ramai.

Berdasarkan gambar itu, budak lelaki tersebut sedang berdiri di atas kerusi sambil kencing ke dalam botol bersebelahan semangkuk ais kacang di atas meja.

Lagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC

Lagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC

Lagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC
Gambar via Mothership

“Malah mungkin apabila mereka kembali, tempat duduk mereka sudah tiada. Tolong faham dengan (kes) kecemasan kanak-kanak,” katanya seperti yang dimuat naik Mothership.

Dalam pada itu, seorang lagi warganet bernama Matthew Chua pula berpendapat bahawa kaedah kencing dalam botol sebegitu langsung tidak menggugat seleranya.

Lagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC
Gambar via Mothership

“Aduh, melihat kejadian ini berlaku di tempat awam, ia sesekali tidak akan mengganggu selera saya.

“Jika ia adalah najis (berak), maka saya akan beredar. (Bagi saya) ini masih cara yang lebih bersih berbanding orang batuk,” katanya, seperti yang dipetik Mothership.

Bagaimanapun kedua-dua komentar berkenaan menerima reaksi berbeza daripada warganet lain.

Rata-rata mereka dipercayai berasa terkejut dengan pendapat dan kenyataan yang dikeluarkan sedemikian.

Lagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABCLagi Warga Singapura Buat JeIik, Tadah Kencing Anak Dalam Botol Sambil Pekena ABC

Dalam pada itu, beberapa warganet lain dalam Facebook komuniti COMPLAINT SINGAPORE  tersebut turut tidak melepaskan peluang untuk melontarkan reaksi mereka di ruangan komentar.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut. Click Disini

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

Sumber – Mothership

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *