Semasa

Boleh Buang ” KUClNG ” Jiran Jika Selalu Gnggu Rumah, Kata Mufti Perlis

Umat Islam dinasihatkan tidak memelihara kucing di rumah sekiranya hobi itu boleh menimbulkan masalah dalam keluarga dan hidup berjiran.

Boleh Bung ‘KUClNG’ Jiran Jika Selalu Ganggu Rumah

BACA DAN TONTON RAKAMAN VIDEO DIBAWAH SEKALI

Mufti Perlis Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, pemilik kucing harus menjaga haiw4n peliharaan mereka dengan terurus dan jangan membiarkan kucing itu bebas keluar ke rumah jiran dan membuang najis di situ sehingga menyus4hkan jiran tetangga.

Apa huk0m pemilik biar kuc!ng ber4k depan rumah jiran?

SHAH ALAM – lsu kucing berkeliaran dan membuang n4jis merata-rata bukan perkara biasa, malah menjadi antara perkara yang boleh mendatangkan permus0han sesama jiran tetangga.

Ak!bat sikap kurang cakna tuan punya kucing yang menganggap perkara itu remeh, ia akhirnya meletakkan nyawa haiwan peliharaan mereka dalam ba,haya sekaligus menjadi mngsa keadaan.

Ustaz Azhar berkata, sekiranya pemilik kucing masih tidak mengendahkan adu4n yang dibuat, maka harus untuk m4ngsa membuang h4iwan peliharaan itu ke tempat lain.

“Kalau tuan kucing buat tak tahu dan rumah kita masih jadi sasaran n4jis-n4jis tersebut, huk0mnya harus untuk kita buang benda yang mud4rat.

“Kita boleh ambil h4iwan itu dan letak di tempat yang jauh tapi dia boleh hidup,” katanya.

Terdahulu, video tersebut dimuat naik di media sos!al pada 27 September 2013, namun ia tuIar semula.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut. Click Disini

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

RAKAMAN VIDEO :

Sumber ohmypress via IHangat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *