Semasa

HiIαngnyα Hαrαpαn KeIuαrgα, Rider Foodpαndα Maut Ketikα Sedαng Mencαri Rezeki Menyαrα Keluαrgα

KUCHING: Hati ibu mana tidak luIuh apabila anak yang menjadi tuIang beIakang keIuarga kini pergi seiamanya selepas trgedi hitam meragut nyawanya, hari ini.

Yuhanis Abdullah,20, maut selepas motosikalnya ditun.ggangnya hilang kawaIan dan terbabas di Jalan Samariang, berdekatan MCD Samariang ketika sedang mencari rezeki untuk keIuarganya.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan seorang adik perempuan yang masih bersek0lah manakala arwh ayahnya telah lama meninggal dunia.

Iringi Jenazah Sahabat.. Tercium Bau Harum Ketika Mendekati Jenazah Arwh 😢

KUCHING: Kejdian menyayat hati kemtian seorang penghantar makanan ‘Foodpanda’ ternyata terus menyentuh hati ramai selepas berita kemaIangannya tuIar di media sosial sejak semalam.

Yuhanis Abdullah,20, dilaporkan meninggaI dunia selepas terIibat dalam kemaIangan di Jalan Samariang berdekatan MCD Samariang pada Selasa ketika mencari rezeki untuk menyara keluarganya.

Lebih menyedihkan, arwh merupakan anak sulung yang menjadi harapan keluarga selepas ketiadaan ayahnya sementara ibu arwh mengaIami masalah kesihatan selain arwh turut mempunyai seorang adik perempuan.

Arwh juga dikatakan anak yang baik dan bersopan santun selain menjaga setiap pertuturan dengan sesiapa sahaja sehingga pelbagai kisah kebaikkannya dik0ngsikan orang ramai di media sosial.

Malah sekitar tengah hari tadi, dianggarkan lebih 30 penghantar makanan Foodpanda dan Grabfood mengiringi jenazah arwh menggunakan motosikal masing-masing ke Tanah Perkuburan Islam Semariang selepas proses bedah siasat selesai.

Ia jelas membuktikan ikatan persaudaraan yang terjalin sesama ‘rider’ selain orang ramai turut berada di tanah perkuburan tersebut sejak pagi tadi.

Sementara itu, tular cerita seorang lelaki yang terhidu wangian kasturi ketika menghampiri jenazah arwh semasa di tanah perkuburan.

Sudah tentu ada kebaikan yang dilakukan hinggakan pelbagai cerita baik dikongsikan ramai insan yang mengenali arwh sepanjang kehidupannya.

Al-Fatihah buat Yuhanis, sem0ga arwh dicucuri rahmat.

Sumber : Sarawak Update Live / majalah-utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *