Semasa

“PeIik Dan Mustahil..”-Macam Mana Orang Tiada Kerja BolehBayar 10 Orang Pegvam -Fynn JamaI

Sejak kebelakangan ini, kita seringkali mendengar kes perbic4raan tentang peng4baian dan peng4niayaan terhadap anak istimew4, adik Bella.

Ternyata setiap kali kes itu dibicarakan, pasti kita akan terkejvt mengenai fakta yang keluar dari mulut s4ksi yang juga merupakan bekas penghuni Rumah Bonda.

Antara bukti terkini adalah saksi mengatakan Bella telah diberi makan 20 biji cili padi selama seminggu oleh tertvduh, Siti Bainun Ahd Razali.

“PeIik Dan Mustahil..”-Macam Mana Orang Tiada Kerja BolehBayar 10 Orang Pegvam -Fynn JamaI

Pel4tun lagu Arjuna Beta itu memberikan pandangan peribadi kepada pengikut kes tersebut dengan mengatakan pembel4an untuk adik Bella amatlah must4hil untuk diteg4kkan.

Hal ini berdasarkan pemerhatiannya, di mana pegu4m Siti Bainun seolah-olah mahu bvkti segala kenyataan s4ksi pend4kwaan kelima iaitu Yasmin Nahar Mahmood tidak layak dipercayai.

Bukan itu sahaja, malah lebih banyak lagi cuba dipertik4ikan oleh wakil pegu4m tersebut seperti meminta s4ksi yang hanya bersekolah setakat Tingkatan 2 mencari perkataan tersembunyi dalam lap0ran kesih4tan yang sememangnya ditulis sepenuhnya dalam Bahasa Ingg3ris.

“PeIik Dan Mustahil..”-Macam Mana Orang Tiada Kerja BolehBayar 10 Orang Pegvam -Fynn JamaI

Ada satu part yg aku rasa tak perlu ada dan buat aku crlnge tervk sampai aku tak memasal dpt sec0ndhand emb4rrassment.

Perlu diingatkan s4ksi bersekolah setakat f0rm 2. bring us b4ck to that 4ge. cuba ingat w0rd register utk kita golongan marh4en yg bukan bahasa pengantar dlm rumah adalah BI atau campuran BM BI. K0sa kata kita takat lagu2 omputih yg kita hafal. betul

Now im4gine at that 4ge, kena ambik test depan semua org. cari perkataan tersembvnyi dalam medic4l rep0rt yg fvlly written in english

Cari perkataan “brvised”. sbb def3nse nak buktikan takde dlm medic4l rep0rt pun yg mengatakan bella bengk4k.

Memang la. bengk4k tu “sw0llen”. “brcised” tu leb4m. 5 minit habis m4in hidden w0rd puzzle bila banyak je benda lain patut difokuskan. apa m0tif yg nak dicapai sbnrnya? bukan susah sgt pun nak cakap “dlm medic4l rep0rt takde pun bengk4k”.settle.

Tapi tak. the d4ncing ar0und “awak tau english? awak faham ke?” berulang2. maybe mengharapkan s4ksi r4nap sbb m4lu dgn pvblic degr4dation tu, i d0nt kn0w, aku sekadar berhip0thesis.

But s4ksi mmg ch4mpion. kena tudvh s0al cane pun— kalau dia setuju, dia jawab setuju, kalau tak, dia jawab tak. kena lek3h cane pun dia rilek je. t0ya je dia.

“PeIik Dan Mustahil..”-Macam Mana Orang Tiada Kerja BolehBayar 10 Orang Pegvam -Fynn JamaI

Dlm pada def3nse baca makna brvise dari kamus dewan edisi ke berapa tu, teling4 cikgu english aku berd3sing dgn mispr0nunciation dia. his arr0gance dgn english dicti0n dia tu tidak sahaja g4gal intlmidate s4ksi yg tekun mencari perkataan brvise (yg kemudiannya dibetulkan pr0secutors kepada sw0llen), malah ia juga g4gal memenangi hati penduduk di kerusi belakang

S4ksi terlalu nak dilukis sbg this ch4racter yg seng4ja nak membvrukkan imej seorang ibu muli4 bernama defend4n. latar belakang s4ksi yg tidak pandai dan ment4l cap4city s4ksi yg tidak st4ble terlalu hendak dibuktikan tiada kel4yakan; in c0ntrast to the ever kind defend4n yg berk0rban segalanya utk anak2 jagaan dia.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut. Click Disini

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Instagram @fynnjamal dan OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *