Semasa

VIDEO”- AlQuran Sedang Diajar Secara Senyap-Senyap, Benarkah Negara Ini Bakal Jadi Negara Islam Tahun 2050

AlQuran Sedang Diajar Secara Senyap-Senyap Di Russia,

Di akhir zaman Islam akan berkembang dengan pesat hinggakan jumlahnya menjadi amat ramai, sesungguhnya ketua-ketua agama lain sedang risau akan kebangkitan agama Islam kini

TONTON RAKAMAN VIDEO DIBAWA SEKALI

AKU, seorang Muslim Rusia. Aku mengenal Islam dari seorang ulama yang mengajarkannya secara diam-diam, ditengah kuatnya hegemoni kom’unis yang mengusai negeri ini. Kini, usiaku telah menginjak sembilan puluh lima tahun.

Mereka pergi dengan puas, tert!pu oleh apa yang mereka amati. Mereka tak menyadari, hanya beberapa meter dari botol-botol minuman k3ras itu, anak-anak muda tak berdo’sa tengah membaca Qur’an.”

“Kami akan mengunci diri dalam ruangan itu selama enam bulan pada satu waktu, mengajar anak-anak bagaimana membaca Qur’an. Bahkan Sahih Bukhari juga diajarkan di sana.

Melampaui batas-batas ruang mereka. Angin kelam komunisme bertiup, berlangsung tanpa henti. Tetapi dibalik itu semua, wahyu Allāh dan NabiNya sedang dibacakan dan dihafal.”

Hanya Allāh yang dapat membalas jasa dan dedikasi mereka dalam melestarikan iman umat Islam di daerah pen!ndasan yang penuh dengan ketidakadilan ini.

Kontribusi mereka sangat berharga, ini seharusnya menginspirasi umat Islam untuk konsisten mendedikasikan diri mengajarkan Islam meskipun dalam masa-masa sulit

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

RAKAMAN VIDEO :

Sumber:harmagidun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *