Semasa

KABAR DUKA”- PeIukan Terakhir lbu..’ Dua Anak Kesayangan Dijmput IIahi Dalam N4has Jalan Raya

Tanj0ng Karang: Seorang ibu tldak menyngka semalam adalah kali terakhir dia memeIuk dan menc1um dua anak perempuannya sebelum kedua-dua mereka ma ut dalam kemaIangan di Jalan Bernam di sini, petang yang sama.

Nurhayati Shanti Abdullah, 54, adalah ibu kepada Norhidayah Marsom, 20, dan Sha Sabarina, 27, yang mninggaI dunia dalam kejadian nhas kira-kira jam 5 petang itu.

Menglmbau kembali detik terakhir bersama dua beradik perempuan itu, Nurhayati berkata masih terng1ang-ng1ang di telinganya hasrat mereka semalam.

Menurutnya, kedua-dua anaknya memberitahu perlu sampai ke Taman Sentosa sebelum 7 malam.

“Mereka sudah tiga bulan bekerja sebagai juruwang di kedai serbaneka di lokasi beras1ngan yang mana Sha Sabarina di Klang Jaya manakala Norhidayah di Sri Andalas, Klang,” katanya.

Difahamkan, mereka dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah kakak mereka (Siti Nur Khalifah, 36) di Taman Sentosa, Klang selepas berada di kampung halaman di Parit Pakat, Sungai Nibong, Sekinchan.

Nurhayati berkata, dia menerima perkhabaran piIu itu ketika sedang menu nggu kelas fardu ain secara dalam talian di rumah.

“Bagaimanapun, kelas itu dibataIkan. Selang beberapa minit, Siti Nur Khalifah menghubungi saya pada 5.30 petang memaklumkan Norhidayah dan Sha Sabarina terbabit kemaIangan.

Mulanya saya ingatkan hanya kemaIangan biasa tetapi sngkaan saya meIeset dan terkjut apabila Siti Nur Khalifah sekali lagi memberitahu saIah seorang daripadanya (Sha Sabarina) mninggaI dunia.

“Saya yang ce mas mendengar berita itu terus berge gas ke hspital. Dalam perjalanan, saya sekali lagi diberitahu Norhidayah pula prgi buat seIamanya,” katanya.

Tambahnya, pemerg1an dua beradik perempuan itu satu kehiIangan besar memandangkan hubungan mereka rapat dan baik.

“Iemah seluruh ba dan apabila dua anak yang dikasihi prgi serentak dalam temp0h singkat.

“Saya seakan tldak percaya dengan kehiIangan ini dan masih merasakan mereka masih ada,” katanya.

Nurhayati berkata, jnazah dijngka akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Ba tu 23 Sungai Nibong selepas selesai urusan be dah si asat.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *