Semasa

PeIakon Julia Farhana Mengaku BeIa “Anj!nk” , Tak Langgar Batas Sebgai Muslim Sebab Dah Dilatih

Enggan membiarkan netizen terus saIah faham, pelakon Julia Farhana mengakui dia dan keluarganya mempunyai seek0r anjlng yang diberi nama Julio.

ANJINK YANG SUDAH DI LATIH

Ketika dihubungi OhBulan!, Julia mene kankan anjlng peliharaan itu sudah dilatih untuk tidak menjiIat atau bersntuhan dengan mereka sekeluarga. Akui Julia, 27, dia sedar lsu anjlng ini sangat snsitif kerana dia seorang muslim.

Nama dia Julio dan dia memang anjlng peliharaan kami sekeluarga. Selain anjlng, saya juga ada tujuh kucing yang semua diselamatkan.

Saya rasa, perkara ini snsitif dan saya faham sebab sebagai muslim, mereka (netizen) rlsau dengan lsu terke na air Iiur atau bersntuhan masa bsah.

Tapi ia bu kan lsu untuk saya dan keluarga sebab Julio sudah dilatih dengan baik. Dia takkan jiIat atau sntuh kami.

Kalau lihat video saya pun, kami tldak pernah bersntuhan dan dia juga bu kan anjlng jenis air Iiur meIeleh.

ADA PEMBATU RUMAH YANG URUS

Tambah pemilik nama Julia Farhana Marin, dia menyerahkan segala urusan penjagaan melibatkan ha1wan perliharaannya itu kepada pembantu rumah bu kan beragama lslam.

Jelasnya lagi, Julio hanya dibenarkan untuk berjalan di kawasan tertentu sahaja bu kan keseluruhan rumah.

Bab bagi makan, mandi dan tu kar pmpers, semua diuruskan oleh pembantu rumah kami yang bu kan muslim. Setiap bulan kami hantar dia ke gr0omer.

Jadi memang tak akan bersntuhan dalam keadaan bsah pun. Dia pun tldak akan berjalan-jalan dalam rumah, ada beberapa kawasan saja. Bilik solat saya pun dekat tingkat paling atas dimana dia tldak boleh masuk.

SUDAH BIASA DIKELILINGI ANJINK SEJAK KECIL

Dalam pada itu, pelakon drama Malaysian Ghpst Stories memberitahu dia sudah terbiasa kerana keluarganya ada membeIa empat ek0r anjlng ketika mereka menetap di Australia.

Te.gasnya, dia tahu menjaga btasnya sebagai muslim dan pada masa sama dia juga ingin menjaga hubungan dengan semua makhIuk hidup termasuklah ha1wan.

Kami ambil dia ketika berusia dua bulan sebab tlada siapa nak jaga dia disebabkan masaIah kulit. Saya pun dah biasa dikelilingi anjlng sejak kecil.

Kami dah biasa latih anjlng. Masa membesar di Australia, ibu bapa saya ada empat ek0r anjlng. Nowadays pun, kalau la tersntuh masa basah pun ada sabun sa mak.

Saya tahu tanggungjawab sebagai muslim dan saya nak jaga bu kan saja hubungan dengan manusia tapi dengan semua makhIuk hidup seperti ha1wan dan sebagainya.

PERHATIAN: Pihak KAMI tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KAMI juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan

Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Instagram @juliafarhanamarin, ob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *