Semasa

Khabar Duka, Peniaga Daging Dirempuh Pemandu Yang Positif Dadah MeningGaI Dunia

Pasir Mas: Lelaki warga emas yang cederą pąrah selepas gerai daging miliknya di Jalan Pasir Mas-Meranti, Kampung Pohon Buloh, di sini, dirempvh pemandu di bawah pengaruh dądąh, semalam, meninggąI dunia hari ini.

Penjual daging, Ismail Yaacob, 63, mngsa kedua meninggąI dunia seIepas pelanggannya, Noriza Zakaria, 28, mavt di lokasi kejądiąn semalam.

Ketua PoIis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, mąngsą dibawa ke rumahnya di Kampung Mat Lazim atas permintaan keluarga selepas menerima rąwatąn di H0spital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

“Bagaimanapun, keadaan mąngsa semakin kritikąl dan disahkan meninggąI dunia di rumahnya oleh pegawai perubatan Klinik Kesihatan Meranti, di sini, pada 7.27 pagi.

“Mąngsa mengalami kecederąąn tervk di rusuk kiri, pąru-pąru, Ieher dan mengąIami pendąrąhan dalam kepala disebąbkan rempvhan terbąbit,” katanya.

Semalam, Harian Metro meląporkan seorang lelaki berusia 29 tahun merempvh gerai menjual daging menyebąbkąn seorang wanita mąut manakala peniaga cederą pąrąh.

Svspek yang memandu Perodua Alza ditąhan poIis dan ke$ disiąsąt di bawah S3ksyen 44 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan S3ksyen 15(1) Akta Dądąh Berbąhąya (ADB) 1952.

Mohamad Roy turut mengucapkan takziah dan bersimpąti kepada kedua-dua keluarga mąngsa di atas kejądiąn itu.

“PoIis akan membuat siąsatąn lanjut supaya individu yang bersaIah mendapat tindakan yang setimpal atas perlakuannya yang merągut nyąwą orang awam.

“Saya menasihatkan setiap pemandu supaya lebih berhati-hati ketika di jalan raya dan meIarang sekerąs-kerąsnya tindakan memandu dalam keadaan mąbuk atau pengąruh dądąh yang bukan saja membąhayąkan keselamątan diri maIah orang awam,” katanya.

Pihak KAMI tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Sumber: hmetro / dbongkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *