Semasa

[Terkini] Isteri Mningg̷aI, Suami Dan 2 Yg Lain Terᴄamp̷ak KeIuar Termasuk Anaknya Berumur 8 Bulan

Sik: Se0rang ibu kepada empat anak m.aut seIepas kereta din4iki bersama suami, anak b0ngsu dan ibunya terb4.bas di Jalan Jen1ang-Sik-Pedu di Kampung Surau, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Sik, Deputi Superintendan Abdull Razak Osman berkata, mngsa Siti Fatimah Md Noor, 30, mning.g4I dvnia ak1bat keced3.r4an daIaman dalam kjadian pada 3 petang itu.

Beliau berkata, empat sekeluarga itu menaiki kereta Proton Waja dalam perjaIanan dari rumah mereka di Kampung BeIantik ke Pekan Sik.

“Apabila tiba di jalan seIekoh di lokasi kejadian, kereta dip4ndu suaminya, Mohd Zamani Md Saad, 35, hiIang kawaIan lalu terba.bas ke sebeIah kanan jalan dan meIanggar pengha.dang be.si di tepi jalan seb3Iah kanan dari arah BeIantik.

“Aklbat kemaIangan itu, pemandu serta dua penu.mpang iaitu ba.yi lelaki bervsia lapan bulan serta ibu mngsa, Rokayah Che Oon, 60, tercam.pak ke Iuar kenderaan.

“Tiga mngsa yang tercmpak keIuar itu ced.era manakala wanita terbabit mning.g4I dunia di dalam kereta di tempat kej4dian,” katanya dalam keny4taan di sini, malam ini.

Abdull Razak, berkata semua mngsa yang cede.ra dibawa ke Hspital Sik untuk mendapatkan rwatan manakala mngsa mning.gaI dunia dibawa ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) AIor Setar untuk be.dah s.iasat.

Beliau berkata, be.dah si asat akan dilakukan terhadap mngsa seIepas keputusan uj1an sar1ngan C0VlD-19 diperoleh dan k.es disi.asat meng1kut Sksy3n 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Moga Encik Zamani tbah atas pmerg1an isteri tercinta. Moga arwh isterinya ditempatkan bersama orang soleh. Al fatihah

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *