Semasa

Khabar Duk̷a, “H̷id̷up Tak Sampai Seminit Di D̷uni̷a” Ib̷u K̷uat Kongs̷ikan Perjal̷anan B̷aby Syurga Walaupun B̷erp̷ant̷ang Tanpa B̷ayi Di Sin [Video]

Proses keh4milan, bers4lin dan berpantang pastinya proses atau fasa yang bakal memberikan banyak momen bermakna buat para ibu.

Ketika h4mil, dengan segala simptom kehamilan seperti alahan dan juga s4kitnya bers4lin ada kalanya membuatkan si ibv terasa seperti tidak sanggup untuk melaluinya lagi.

Namun, sebaik sahaja bers4lin dan selesai fasa berpantang, rasa rindu untuk h4mil pasti akan terasa. Berbeza pula kisahnya dengan seorang ibv ini dimana dia perlu berpantang tanpa kehadiran si comel disisi.

Zuri4t yang dilahirk4n hanya sempat merasai udara dvnia seminit sahaja sebelum pergi buat selama-lamanya. Apa yang pasti, dia sedang menanti si ibv di syurga yang kekal abadi.

REDHA DENGAN PEMERGI4N ANAK SYURGA:

Menerusi akaun Facebook si ibu, Nur Haslina Ahmad, dia ada berkongsi mengenai kronologi apa yang menimpa bayi syurganya dengan lengkap. Sebak pula saat penulis membaca perkongsiannya itu.

DOKTOR HAIRAN BERAT NAIK 2KG SETIAP KALI CHECKUP
4 Mac : Check up Doc, Doc hairan kenapa berat naik 2kg setiap kali chek up.

8 Mac : Minum air gula kali ketiga, risau ada kencing manis, result keluaq normal. Dalam masa yang sama masa scan nampak Air Ketuban banyak. Doc suruh refer pakar.

10 Mac: Refer Pakar 1 Seberang Jaya. Doctor pakar suruh refer Pakar 2 pulak untuk details scan.

11 Mac: Refer Pakar 2 untuk Scan Details di kala kandungan 33weeks, semuanya terbongkar kenapa air ketuban ina terlebih dan banyak macam air laut.

Perut Ina dah macam Preggy anak kembar. Dalam Hati istighfar banyak2 moga takdak yang buruk berlaku. Tapi sebaliknya.

RUPANYA ANAK MENGHIDAP SINDROM, Anak Ina doktor Pakar suspect “SYNDROME EDWARD”.

“Puan, anak puan jantung berlubang, kepala penuh air dekat belakang, neurobelum otak tak okay, perut anak puan kecik sebulan Sebab tu perut puan penuh air.

Baby setiap 40 minit akan kitar semula minum air kencing Tapi anak puan tak then salur dar4h anak puan tak pergi ke sebelah kiri. Dalaman tak ok, luaran semua normal”

“Dannnn peluang untuk anak puan HIDUP SANGAT TIPIS. Kalau hidvp pon mungkin 2,3 jam atau pon 2,3 hari. Paling lama seminggu”

Syndrome Edward ni berlaku dekat 1 daripada 5000 babies dalam dunia. Dan Puan terpilih oleh Allah untuk hadapi ujian Ini.

Lepas dengar ni ibarat peluru berpandu tembak ke dada dan gegendang telinga ina.

Terus peluk suami dan pegang erat tangan beliau.

“Allahu anak aku”

Dalam hati terus berkata

“Ya Allah Aku Redha dengan ketentuanMu”

12 Mac: Ina bayar sejumlah wang untuk ambik sample air ketuban. Ina nak hitam putih for my third baby, Sebab Doc dan ina Kalau boleh tak nak czer. Lepas dah ambil Kena tunggu result 7 hari bekerja.

19 Mac : Result keluar mengatakan anak Ina sah memang ada syndrome Edward. Allahu masa tu p peluk mak mertua sambil menitiskan air mata.

26 Mac: Pergi hospital untuk ambik result rasmi. Malam tu Ina pon tergerak h4ti complete kan setiap barang. Pukul 11 lebih pecah air ketuban.

HIDvP TAK SAMPAI SATU MINIT:

27 Mac: Pukul 6-7 pagi contraction semakin teruk. Cucvk ubat Tahan s4kit pon tak jadi apa. Pukul 8.15 macam tu masuk labour room.

Pukul 8.45 Ina lahirk4n baby. Pukul 8.46 baby ina meningg4l. Hidvp tak sampai satu minit didvnia.

Lahir pada usia k4ndungan 35weeks 4hari tanpa teriakan secara normal. Doktor terus letakkan atas dada untuk peluk dan cium buat kali terakhir.

Sabar dan Redha itulah nikmat dan penawar paling bernilai buat Ina sekeluarga sekarang ni

Mohon sedekahkan Al-Fatihah untuk anak syurga Ina.

Al-Fatihah buat Muhammad Harith Hanzalah Bin Azri Juzaili.

Ina Ahmad

VIDEO :

WARGANET TURUT BERKONGSI PENGALAMAN DAN SIMPATI
Rata-rata respon warganet adalah sangat positif dalam berkongsi pengalaman dan turut menz4hirkan rasa simpati serta mendoakan yang terbaik buat mereka sekeluarga.

Kami berkongsi pandangan sama seperti seorang pengguna ini yang telah meningg4lkan komen yang agak sesuai dengan keadaan.

Sungguh kami faham apa yang menimpa Puan Haslina adalah sangat berat. Tiada lain yang dapat kami lakukan selain mendoakan supaya Puan Haslina sekeluarga dikurni4kan kekuatan mengh4dapi ujian ini.

Kami juga titipkan doa supaya Puan Haslina sekeluarga dapat bersatu kembali di syurga-Nya nanti. Aamiin.

  1. SUMBER : FB NUR HASLINA AHMAD / maibaca.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *