Semasa

Khabar Duka, Baru 3 Hari Permergian Bapa, Ibu Hamil Temui Ajal, Bayi ‘Dilahirkan’ Juga Tak Dapat Diselamatkan

Seorang wanita yang sedang sar4t hamiI 6 bulan disahkan meningg4I dunia aklbat k0mplikasi kesihatan yang dialami selepas dij4ngkiti C0vld-19. Lebih merntun hati apabila mengetahui anak dalam kandungan juga tldak dapat diseIamatkan.

Ibu hamiI mninggal dunia

Foto: Facebook

Kisah sa.yu itu dikongsikan di Facebook oleh beberapa individu yang dipercayai merupakan sepupu arwh. Berdasarkan perkongsian Fatien Ariffin, wanita ini memaklumkan bahawa sepupunya iaitu Rohaizah Yasman yang sedang hamiI anak ketiga ini telah menghmbuskan nfas terakhir sehari selepas anak dalam kandungannya ‘dilahirkan’.

Semalam terpksa menjalani pembed4han untuk menyelamatkan bay1 dalam kandungan disebabkan aliran okslgen tak smpai ke kandungan.

Bay1 yang dilahirkan tldak dapat diseIamatkan. Hari ini (7 Jun) pada jam 10.00 pagi ibunya pula mengha.dap Ilahi. Semoga dilapangkan seluas-luasnya kbur Allahyarhamah. Aamiin.

Menurut sumber, jan1n seberat 500gram itu perlu dikeluarkan selepas si ibu perlu dirwat secara i.ntubated. Difahamkan, arwh baru sahaja kehiIangan ayah, Yasman Bin Manap pada tiga hari lalu dan kini gilirannya pula menyusul ayah tercinta.

Tak dapat digambarkan bagaimana perasaan ahli keluarga ini apabila menerima berita tentang pemerg1an dua insan tersayang.

Baby 500gram tak dapat diselamatkan

Salam tkziah

Sementara itu , menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tldak ptus-ptus mengucapkan salam tkziah buat keluarga ini dan mendoakan agar mereka semua diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuhi du.gaan ini.

Pihak Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Kami Ya.

Sumber: Fatien Ariffin, Nor Azilah Ilayah, Hazlina Masri ob / caramohon / coretannasihat.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *