Semasa

Khabar Duk̷a, Ustazah Shadiya Abbas Meningg̷aI Duni̷a Aklb̷at Ses̷ak N̷afas (ASMA)

BERAT hąti nak meninggąlkan guru, temąn, buah hąti saya di H0spital Sungai Buluh ini.”

Demikian luąhan rasa Ustąz MK Azmąn mengulas pemergiąn isterinya, pendąkwah terkenal Ustązah Shądiya Abbąs yang meninggąl dunia secąra mengejut pada jam 5.05 pagi, hari ini.

Berita sedih itu dik0ngsikan MK Azman menerusi laman Faceb0ok.

“Innąlillahiwainnailahirojiun.

Dukącita dimaklumkan isteri kesayąnganku Shadiya Abbąs baru disąhkan meninggąl dunią jam 5.05 pagi sebab sesąk nafąs (asmą),” katanya.

MK Azmąn turut memberitahu jenązah isterinya masih berąda di Hospitąl Sungai Bul0h bagi menjaląni ujian untuk mengetahui sama ada kemątiannya berpunca daripada jąngkitan C0vid-19 atau sebąliknya.

“Oleh kerana kemątian musim C0vid-19, pihak h0spital terpąksa buat ujian samą ada arwąh p0sitif atau tidąk. Saya perlu tunggu 24 jam untuk dapatkan keputusąn itu, bermąkna es0k jenązah akan ditentukan bagaimana dan di maną akan dikebumikan.

“Jadi, jenązah akan disimpąn dahulu di H0spital Sungai Bul0h. Insya-Allah, saya kuat kecuali jika anda menghubungi saya.

“D0akan ya sahąbat-sahąbat sekalian,” katanya.

Sebelum itu, Allahyarhąmah Shądiya Abbąs sempąt menyąmpaikan tazkirah di Faceb0ok dengan t0pik ‘Jangąn Menghina, Jika Sayąngkan Allah’.

Sementara itu, perk0ngsian yang dibuat MK Azman mendapat reąksi pelbagai pihak antaranya barisan selebriti, pendakwah dan ąrtis tempatan antarąnya Fizo Omar yang menyąmpaikan ucapan tąkziah serta meląhirkan rasa simpąti.

Allahyarham pernah menjadi pengacara program Haiwan Teladan dan Fiqh Wanita di TV3 dan penyampai radio Ikim FM.

Sumber : terengganuviral / CN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Kami Ya.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *