Semasa

Subhanallah, Inilah Rambut Junjungan Besar Kita Nabi Muhammad SAW, Pembela Kita Di Hari Akhirat Nanti, InsyaAllah..

Muhammad SAW merupakan nabi dan rasul terakhir. Beliau lahir di Mekah pada 570 M, dan meningg4l di Madinah pada 8 Juni 632 M. Nabi Muhammad merupakan satu-satunya manusia yang sudah dijamin akan masuk surga oleh Allah SWT. Namun tetap saja, beliau tidak lantas meninggalkan kewajibannya untuk taat kepada Allah.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Islam Terkenal dan Cover News 24.com Untuk Berita2 I

Tugas yang diamanahkan ia jalankan dengan sepenuh hati, dengan ikhlas, dan tentu saja itu tidak mudah. Tugas tersebut ialah untuk menunjukkan kepada seluruh ummat jalan yang lurus, membawa kebenaran, pembawa kabar gembira sekaligus pemberi peringatan.

Tugas ini kerap kali menyebabkan Baginda Muhammad dic4ci m4ki, dihin4, dil3mpar k0toran, dan tindakan-tindakan lain yang sudah pasti akan membuat manusia seperti kita akan menjadi sakit hati dan m4rah. Namun tidak dengan Muhammad. Beliau tidak pernah diceritakan menjadi m4rah dengan perlakuan bu ruk orang-orang terhadapnya.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Islam Terkenal dan Cover News 24.com Untuk Berita2 I

Bahkan yang ia lakukan adalah ikhlas, dan membalas mereka dengan lemah lembut. Sikap Nabi Muhammad yang luar biasa tersebut menjadikan dirinya suci.

Karena kesuciannya, rambut beliau pun masih dirawat sampai sekarang. Hal ini dilakukan untuk menghormati sekaligus untuk mengenang Beliau.

Sumber: jangan ada pekaih diantara kita

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: covernews24.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page Facebook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *