Hiburan

‘Son Goku’ pernah tumpang TV jiran demi tonton Dragon Ball, tak yakin nak masuk PPV sehinggalah ternampak individu beri thumbs up!

Kunjungan orang ramai ke Pusat Pemberian V4ks1n (PPV) di seluruh negara turut diserikan dengan beberapa ‘pertunjukan fesyen percuma’ apabila ada yang hadir memakai kostum atau pakaian pelik.

Ada yang hadir menerima svntik4n v4ks1n dalam busana tradisional, ada juga yang tampil ekstrem dengan pemakaian kostum dinosaur mahupun jubah putih persis h4ntu.

Tidak terkecuali tentunya seorang penyampai radio di Sabah yang hadir ke PPV Universiti Malaysia Sabah (UMS) sambil menggayakan kostum karakter anime terkenal, Son Goku daripada siri Dragon Ball yang pernah menjadi fenomena di negara kita suatu masa lalu.

Menurut Abdul Hakim Azizd, 31, idea itu direalisasikan dalam masa singkat dan dia tidak berniat apa-apa selain mahu menghiburkan petugas di PPV sahaja.

“Saya dapat idea selepas tengok orang lain pakai pelbagai kostum ke PPV, khususnya di negeri di luar Sabah. Jadi saya terfikir untuk buat juga.

“Saya sekadar mahu hiburkan frontliners. Ia merupakan kostum sendiri, bukan dibeli. Saya beri kain kepada tukang jahit pada Khamis petang.

“Sebenarnya ia sangat last minute. Kebetulan tukang jahit itu pun terima vaksin pada hari sama dengan saya. Tapi mujur ia sempat disiapkan menjelang tengah hari Jumaat,” ujarnya kepada mStar.

Mesra disapa Kim, dia mengakui terharu dengan penerimaan orang ramai serta petugas di PPV sehingga ada yang mahu bergambar kenangan dengannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Awalnya saya t4kut juga dengan pandangan orang. Kostum itu pun agak s3ksi kerana tiada lengan. Ketika saya sedang bersiap di belakang kereta, ada orang rakam video dan angkat ibu jari (thumbs up) kepada saya. Ketika itu saya mula rasa yakin.

“Ketika masuk ke PPV, mereka sambut saya dengan baik. Ada juga yang minta selfie. Mungkin mereka pertama kali tengok orang pakai kostum Son Goku,” ujarnya.

Menurut Kim, peristiwa itu juga membuatkan dia terimbas kenangan zaman kanak-kanak suatu masa lalu.

Bila pakai kostum ini ke PPV, saya teringat kenangan zaman kecil dulu.

KIM

Katanya, dia terp4ksa pergi ke rumah jiran demi menonton siri Dragon Ball dan menganggap ia sebagai kenangan yang suk4r untuk dilupakan sehingga kini.

“Saya minat Son Goku sejak kecil. Dulu kami hidup susah di pedalaman, kalau nak tengok Dragon Ball kena bangun awal pagi dan pergi ketuk rumah jiran.

“Saya menonton Dragon Ball di rumah jiran setiap hari Ahad. Bila pakai kostum ini ke PPV, saya teringat kenangan zaman kecil dulu,” ujarnya yang berasal dari Ranau.

kim3

Kim memakai kostum itu untuk menghiburkan petugas barisan hadapan di PPV tersebut.

Dalam pada itu, Kim turut memberi pesanan kepada individu di luar sana agar menerima svntik4n v4ks1n, sekali gus membantu negara dalam mencapai imuniti kelompok tidak lama lagi.

“Kalau boleh, ambillah v4ks1n. Ramai yang men1ngg4l dvnia dan s4kit akib4t C0vldl9. Ini merupakan salah satu ikhtiar.

“Kita dari kecil ketika zaman sekolah dah diberi svntik4n. Dulu kita tak melawan pun. Ambil v4ks1n demi keluarga anda yang tersayang.

“Setakat ini saya juga tidak mengalami kesan sampingan, cuma makin bertambah selera,” ujarnya berseloroh.

Kim mula berkhidmat sebagai penyampai di Radio Era Sabah sejak tahun 2014.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *